Pelancaran IKRAM - 5535


Detik bersejarah. Bagaikan mimpi, tetapi itulah realiti.

Para hadirin menjadi saksi. Udara yang kita hirup pada masa itu, menjadi saksi. Dan semua makhluk yang nampak atau tidak nampak di dalam MIEC itu juga menjadi saksi pelancaran IKRAM yang cukup besar.

Biarlah gambar berbicara, tetapi bukan hasil penangkapan sendiri. Tak dan nak ambil-ambil gambar. Ikhwah ramai sangat-sangat menyebabkan perasaan nak ambil tu macam tak ada walaupun kamera ada di tangan. Gambar-gambar dengan sahabat tu tak ada, sebab malas nak ambil. Lagipun excited jumpa orang lama sampaikan perbualan lebih penting dari gambar.


Anggaran: 5535 orang


KRS. Tak sure which school, Al-Amin ke?


Mengumumkan ketibaan...


Barisan pimpinan IKRAM


Saff-One menyanyikan lagu IKRAM


Semangat menyanyikan lagu IKRAM bersama-sama


Wahai pemuda sekalian, bangkitlah! Tunjukkan dirimu. Allahu Akbar!


Akhir kata, Alhamdulillah wa Syukrulillah.

IKRAM bukan bermula dengan zero, tetapi pendokong-pendokong IKRAM adalah mereka yang telah lama menggalas tanggungjawab sebagai pendakwah tegar, InsyaAllah.

http://ikram.my/

Tak dapat nak tengok banyak jualan disana, penuh dan sesak (plus ketidakselesaan lelaki-perempuan). Jadi, aku ambil langkah untuk tidak membeli apa-apa. Sekadar jalan, lihat, dan pergi.

Wallahualam.

6 Shreks:

anDi said...

ramainyeee

p/s: T_T jelez

Kay J said...

hanin syg..

jgnlaa jeles2. lepasni tak boleh ponteng program lg. so xde jeles2 dah.

Nur|atiqah said...

sangat ramai sampai pening.

kak kausar,, kte pgi jgk tp tak terserempak pun dengn akak~ huhu...

Kay J said...

laa.. tiqa. betol, akak pon x jumpe awk. akak jumpe kak mia je.

joegrimjow said...

semoga kebanjiran jemaah ni bagi faedah, bukan jadi bebanan kepada usaha dakwah

Kay J said...

insyaallah. yg berat sama dipikul, yg ringan dijinjing sama.

 
;